ENERGETSKA VITAKONEKT MASAŽA

Osnova holističke Vitakonekt energetske masaže je promatranje i prihvaćanje čovjeka kao cjeline. Terapeut slijedi informaciju iz univerzalnog polja energije, povezuje i harmonizira sve ono što čovjeka čini zdravim i sretnim. Informacije koje prenose ruke raznim pokretima, jačinom i brzinom stvaraju vibracije i frekvencije, usklađuju se s potrebama primatelja i na taj način aktiviraju se samoiscjeljujući mehanizmi  u organizmu i vraćaju  tijelo u ravnotežu i zdravlje.

TRETMAN

U toku tretmana bitna je uloga terapeuta. On slijedi  informaciju koju povezuje s potrebama klijenta. Ovo je prvi put da se vidi energetsko pokretanje ruku bez utjecaja svijesti i primjene određenih tehnika. S lakoćom bira pokrete i načine  kako bi  uklonio različite energetske blokade.

Suvremeni način života dovodi do stresa i rasipanja životne energije. Napetost nastaje na različitim nivoima: tjelesnom, emocionalnom i mentalnom. Važno je rješavati ih zajedno jer su oni sastavni dio vas. U našem tijelu sve je povezano pa jedna promjena utječe na sve ostalo. Tjelesna napetost povezana je s mišićnim, živčanim i endokrinim sustavom te ju možemo otkloniti puno brže i efikasnije energetskom masažom.

Slijedeći informaciju kako i na koji način rasteretiti zategnute i ukočene mišiće, ruke  pokreću vibracije i puno  brže  otpuštaju napetost od drugih tehnika masaže. Emotivna napetost nastaje iz nemogućnosti da slobodno i otvoreno izrazimo osjećaje te ih potiskujemo.

Određenim pokretima, koji su uvijek različiti po načinu, intenzitetu, jačini, brzini, vibracijama i frekvencijama, a usklađeni s potrebama klijenta, rasterećuje se napetost u predjelu srca. Mentalna napetost rezultat je prekomjerne umne aktivnosti. Određenim pokretima rasterećuje se glava od misli, nestaje napetost, ulazi se u unutarnji mir, tišinu koja dovodi do uravnoteženog rada mozga i smirivanja živčanog  sustava.

Masaža pomaže pri rješavanju zdravstvenih tegoba, napetosti , ukočenosti mišića, boli u kralježnici, vratu, zglobovima, glavobolji, otpušta i  uklanja stres, oslobađa tijelo od otpadnih tvari i jača imunološki sustav. Potiče tijelo na prirodne sposobnosti liječenja, kako bi se vratilo u  stanje ravnoteže i zdravlja. Bilo bi dobro, kada bi se više odlučivali za ovakav oblik terapija i tada bismo preventivno djelovali na očuvanje zdravlja.